Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

O Κολόμβος και η…Ελλάδα.

Πολλές φορές είναι τόσο εντυπωσιακά αληθοφανής η ερμηνεία ενός, κατά γενική ομολογία, «ηθοποιού» της πολιτικής ζωής, που μένεις άφωνος όταν εμφανίζεται μπροστά σου για το χειροκρότημα.
Κάπου ανάμεσα στην προσπάθεια για κατανόηση των μαθηματικών και φαντασίωσης για την επόμενη νίκη της Εθνικής Ελλάδος ,ακούστηκαν φωνές, όπου κάθε μαθητής που σέβεται τον εαυτό του αρπάζει ως ευκαιρία να απομακρυνθεί από τις σχολικές του υποχρεώσεις.
-Παππού τι φωνάζεις, διαβάζω.
Ποιος είπε ότι η ηθοποιία είναι χαρακτηριστικό μόνο των πολιτικών.
-Μα ακούς εκεί, Πρωθυπουργός πράγμα να παραδεχτεί στους ξένους δανειολήπτες μας ότι η χώρα μας είναι διαφθαρμένη και ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι να το αλλάξει.
-Ενώ δεν είμαστε?
-Βρε ποιος είπε ότι δεν είμαστε, και με το παραπάνω μάλιστα αλλά δεν το λες.
-Μήπως δεν το γνωρίζαμε και μας ξάφνιασε?
- Βρε ποιος είπε ότι δεν το γνωρίζαμε, και με το παραπάνω μάλιστα αλλά δεν το λες.
-Δεν το ξέρανε οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι?
-Βρε ποιος είπε ότι δεν το ξέρανε και με το παραπάνω μάλιστα αλλά δεν το λες!!
-Φοβόμαστε ότι δεν θα μας δανείσουνε?
-Βρε ποιος είπε ότι δεν θα μας δανείσουνε και με το παραπάνω μάλιστα αλλά δεν το λες!!!
-Και για ποιο λόγο δεν το λες???
- Τα εν οίκω μη εν δήμω.
-Ρε παππού πλάκα με κάνεις? Τα ξέραμε , τα ξέρανε, αλλά δεν το συζητάμε? Άσε που με τα δάνεια που έχουμε πάρει και με την ένωση της Ευρώπης πλέον όλοι ανήκουμε στην ίδια οικογένεια και αυτό που θέλεις από τα μέλη της οικογένεια σου είναι ειλικρίνεια.
-Σιγά μην τον κάνουμε και ήρωα.
-Ήρωας είναι αυτός που αλλάζει την υπάρχουσα κατάσταση, οπότε σε καμία περίπτωση δεν θα τον χαρακτήριζα έτσι ,αλλά ηγέτη ΝΑΙ.
-Ηγέτη? Είσαι τρελός. Ποιος ηγέτης παραδέχεται την χώρα του ως διαφθαρμένη. Και στο κάτω κάτω της γραφής δεν είμαστε όλοι διαφθαρμένοι.
- Τώρα λες την αλήθεια. Το πρόβλημα σου είναι ότι δεν διαχώρισε εσένα και κάθε «έντιμο» πολίτη αυτής της χώρας. Παππού πρώτη φορά στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας πάρθηκαν τόσο αντικοινωνικά μέτρα και οι αντιδράσεις είναι μικρότερες από κάθε άλλη φορά. Η χρεοκοπία είναι μια λέξη που ακούω από τότε που θυμάμαι. Το έλλειμμα είναι μια άλλη λέξη που γνώριζα πριν γεννηθώ. Η χώρα αυτή έχει χρεοκοπήσει τρείς φορές. Ποιος είναι αυτός που δεν γνώριζε και ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που δεν λέγανε στις καθημερινές τους συζητήσεις ότι είμαστε μια διαφθαρμένη χώρα. Όλοι θέλουν να ακούσουν ότι δεν είναι διαφθαρμένοι αλλά ποιοι είναι ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ όταν αποφασίζουν να χτυπήσουν το κατεστημένο με αποχή από τα κοινά. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι, ΟΛΟΙ είμαστε διαφθαρμένοι.
-Ωραία και τώρα όλοι οι ξένοι θα μας βλέπουν με μισό μάτι.
-Πρέπει να το καταλάβεις, δεν είναι ξένοι από την στιγμή που ζούμε με δικά τους λεφτά. Όσο ποιο γρήγορα το αντιληφθούμε αυτό και αναζητήσουμε βοήθεια τόσο ποιο γρήγορα μπορεί να δημιουργηθεί η ελπίδα να σωθούμε.
-Δεν είναι ελπιδοφόρο το μέλλον των παιδιών μας να εξαρτάται από ξένους.
-Είναι ,όταν κινδυνεύεις από τον Έλληνα. Παππού όταν πνίγεσαι και έχεις αγκαλιά το παιδί σου και δεν το δίνεις σε μια ξένη βάρκα να σωθεί τότε είναι έγκλημα και όχι ηρωισμός.
-Το σωστό θα είναι να τα ανεβάσουμε σε Ελληνικές βάρκες.
-Ο βαρκάρης τόσο χρόνια είναι δική μας επιλογή. Κατάλαβες λοιπόν, ΟΛΟΙ διαφθαρμένοι.
-Ναι, δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικο, μην ξεχνάμε ότι και την απελευθέρωση μας από τους Τούρκους την οφείλουμε στη βοήθεια των ξένων δυνάμεων.
-Μην το λες , μην το λες…….

1 σχόλιο:

  1. "Τώρα"???,αναρωτιέται ο δικός μου παππούς..
    Τώρα παππού που η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη και το τέλμα εμφανές,όσο βαθαίνει η κρίση και έρχεται στην επιφάνεια η διαφθορά του κράτους,τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στην επανάσταση.Η οργή και η απελπησία του λαού συσσωρεύεται και στο πέρασμα του, κανείς υπαίτιος δε θα προλάβει να σωθεί,αλλα καικανένας δε θα προλάβει να τους κλάψει!!!
    Αυτή τη στιγμή η θάλασσα(κρίση) στο πλοίο ΕΛΛΑΣ έχει φτάσει στα μπούνια,με μια ορχήστρα(κυβέρνηση)να παίζει το δικό της σκοπό,και με ένα επιβατικό λαό να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ!!! Τ Ρ Ε Λ Α!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή