Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Όσο υπάρχουν Έλληνες.

Τα χειρότερα γεγονότα είναι αυτά που πιστεύεις ότι μπορεί να γίνουν αλλά ελπίζεις να μην πραγματοποιηθούν.
-Παππού άκουσες για την ομάδα σου την ΑΕΚ?
-Έχω ακούσει τόσα πολλά τελευταία που δεν ξέρω πλέον για ποιο πράγμα μιλάς. Ποιόν δείρανε αυτή την φορά?
-Κανέναν, τουλάχιστον όχι ακόμα, αλλά δηλώσανε το γήπεδο του Πανιωνίου για τον επαναληπτικό του ΟΥΕΦΑ.
-Αυτό το άκουσα. Είμαι περίεργος πως το δέχτηκαν οι οπαδοί του Πανιωνίου.
-Αυτό είναι το θέμα, δεν το δέχτηκαν. Μπήκανε χθες και καταστρέψανε τον αγωνιστικό χώρο με διάφορα αγροτικά εργαλεία για να μην γίνει τελικά ο αγώνας.
-Να σου πως ότι εκπλήσσομαι θα σου πω ψέματα. Πάλι καλά που ήταν μόνο οι οπαδοί του Πανιωνίου, εγώ περίμενα και συμμετοχή από τους οπαδούς της ΑΕΚ.
-Ποιος μας εγγυάται ότι δεν υπήρξε συνεννόηση. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω που αποβλέπει αυτή η εκδήλωση του μίσους.
-Που αποβλέπει? Παιδί μου ο Νέο- Έλληνας έχει περάσει από την λογική πράξη στην ασυνείδητα αυθόρμητη πράξη.
-Δηλαδή, δεν ξέρει τι κάνει?
-Όχι , μια χαρά γνωρίζει τι κάνει, αλλά δεν σκέπτεται πλέον τις συνέπειες των πράξεων του απλώς επιδιώκει μόνο την ικανοποίηση των ενστίκτων του.
-Αδιαφορώντας ακόμα και αν αυτό προκαλέσει προβλήματα και στην ίδια την ομάδα του?
-Δεν έχει χρόνο να σκεφτεί λογικά , θέλει μόνο έναν σύντομο δυνατό αίσθημα αυτοκυριαρχίας και εξουσίας που θα χρησιμοποιήσει ως τρόπο διαφυγής για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του.
-Μάλλον για όλα αυτά που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητα του.
-Ακριβώς.
-Φαντάσου όμως παππού η ΑΕΚ να είχε επίτηδες δηλώσει την έδρα της ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ώστε να γίνουν αυτές οι καταστροφές.
-Ακόμα και να αποδειχθεί ότι ήταν μια πονηρή κίνηση εκ μέρους της ΑΕΚ δεν μειώνει την ικανοποίηση τους. Προτιμούν να κάψουν το σπίτι τους παρά να φιλοξενήσουν τον εχθρό. Είναι η ισχυρότερη δήλωση αυτοδυναμίας, που μπορούν να σκεφτούν.
-Άρα οι νικητές στη περίπτωση αυτή είναι οι οπαδοί της ΑΕΚ. Χωρίς να κάνουν τίποτα οδηγούν τους αντιπάλους τους στην αυτοκαταστροφή.
-Αυτοκαταστροφή παρά καταστροφή από τον εχθρό. Έχουν γνώση οι φύλακες ,μην νομίζεις ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι υψηλότερου επιπέδου. Είχαν προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές στο ίδιο γήπεδο όταν σε παρόμοια περίπτωση τους δόθηκε για κάποιον αγώνα και ακόμα πληρώνουν για εκείνες τις ζημιές.
-Υπήρχε λόγος λοιπόν. Όχι όμως λόγος που δικαιολογεί την πράξη αλλά λόγος που προκαλεί το παράλογο. Τώρα ο αγώνας θα γίνει στην έδρα του Ολυμπιακού χωρίς φιλάθλους της ΑΕΚ παρά μόνο φιλάθλους τις αντίπαλης ομάδας, ως τιμωρία για την πράξη των φιλάθλων μιας τρίτης, άσχετης, ομάδας. Μα τους θεούς του Ολύμπου δεν είμαστε οι δημιουργοί της κωμωδίας, αλλά η έμπνευση της δημιουργίας της.
-Ώρες, ώρες σκέφτομαι αν υπάρχει περίπτωση αυτός ο λαός να προσφέρει τίποτα παραπάνω στον παγκόσμιο πολιτισμό εκτός από την αρχαία ιστορία του?
-Υπάρχει…το γέλιο!!-απάντησε ο μικρός με ένα χαμόγελο γεμάτο “καμάρι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου