Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Γ... την ΕΣΥΕΑ.

Γυρίζοντας από το σχολείο ο εγγονός αντίκρισε μια εικόνα από εκείνες που σου προκαλούν ένα αίσθημα ανησυχίας για την ασφάλεια του χώρου μέσα στον οποίο κινείσαι .
-Τι κάνεις παππού μπροστά σε κλειστή τηλεόραση?
-Στην αρχή διαπίστωσα πως σήμερα δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις λόγω απεργίας των δημοσιογράφων. Θύμωσα, όχι κάτι καινούργιο για τον παππού σου έτσι? Έκλεισα την τηλεόραση γιατί το πρόγραμμα ήταν για «νεότερα» μυαλά και κάθισα μπροστά της απορημένος τι να κάνω. Σιγά σιγά διαπίστωσα ότι η σιωπή δεν με άφηνε να σηκωθώ. Ωρα με την ώρα το αίσθημα γινόταν όλο και πιο γλυκό όπως όταν επαναλαμβάνεις μια εργασία και νιώθεις ότι γίνεσαι κάθε φορά και καλύτερος. Είναι καλό αυτό?
-Ο,τι και να σου πω ψέματα θα είναι.
-Μήπως τρελαίνομαι, αλλά είναι μια τρέλα τόσο γλυκιά που θες να μείνει.
Καλά αυτοί στην ΕΣΥΕΑ δεν μπορούσαν να μεταδώσουν μαγνητοσκοπημένες ειδήσεις μια προηγούμενης μέρας ,ποιος θα το καταλάβαινε.- σκέφτηκε ο εγγονός
-Πίστεψε με παππού αν θες να μείνει ,θα μείνει, είναι η μόνη σταθερή φίλη της εποχής μας.
-Για να το λες εσύ παιδί μου κάτι παραπάνω ξέρεις.
-Ακριβώς,
Κοντοστάθηκε λίγο λες και προσπαθούσε να παγώσει τον χρόνο και να βρει τρόπο να περισώσει ότι μπορεί από την αξιοπρέπεια του χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους γύρω του και συνέχισε
-είναι ότι καλύτερο σήμερα να έχεις λίγο τρέλα. Τρέλα στον τρόπο ζωής σου, στις αποφάσεις σου για το μέλλον, στην ιεράρχηση των αξιών και προτεραιοτήτων..
-όσο για αυτό, η νέα γενιά έχει μπόλικη.
-Εμείς με την τρέλα μας αμφισβητούμαι αξίες και πρόσωπα που τόσο καιρό στηρίζεται εσείς με την λογική σας και μας έφτασαν σε αυτό το σημείο σήμερα. Αν υπάρχει έξοδος στο αδιέξοδο σας θα το βρει η δικιά μου γενιά να είσαι σίγουρος.
-Δεν χρειάζεται έξοδος αλλά λύση
Αυτή την έχετε πουλήσει στο βωμό του προσωπικού σας κέρδος.
Ένα κενό ήχου απλώθηκε στο δωμάτιο λες και βγήκανε εκτός ατμόσφαιρας. Ακόμα και το αίσθημα της έλλειψης βαρύτητας ήταν ζωγραφισμένο στο πρόσωπο τους για διαφορετικό λόγο στον καθένα.
-Τότε να μην κάνετε και εσείς το ίδιο με το μέλλον σας-είπε ο παππούς χωρίς να κοιτάξει τον εγγονό όπως συνηθίζει να κάνει σε καταστάσεις υπεροχής.
-Δυστυχώς η γενιά σου είχε σε κάτι δίκιο, με ότι δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.
-Τελικά δεν ξέρω τι είναι πιο τρομερό, ο δημοσιογράφος που σε βομβαρδίζει με ανασφάλεια, φόβο, αμφιβολία για την αξιοπιστία του ονείρου σου ή ο νέος που προτιμάει να πουλήσει το μέλλον του για να αποδείξει ότι έχεις άδικο.
-Ο νέος που ξέρει ότι πρέπει να επαναστατήσει έναντι της οικογένειας του για να προσφέρει μια καλύτερη ζωή στην δικιά του οικογένεια.
-Γ….. την ΕΣΥΕΑ μου γ……#@###%**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου