Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

OPA!

Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας όπου το ιδιαίτερο ψεύδος κρυβόταν πίσω από μια γενικότερη αποδεχτή αλήθεια. Αυτές ήταν και οι καταστροφικότερες στιγμές του ανθρώπινου πολιτισμού.
-Παππού άκουσα στις ειδήσεις ότι πρόκειται να γίνουν ξανά εκλογές. Είναι σωστό αυτό σε μια περίοδο τόσο δύσκολη οικονομικά για την χώρα μας? Δεν θα φοβηθούν ότι θα υπάρξει κοινωνική κατακραυγή?
-Σωστό? Είσαι αρκετά μεγάλος για να κάνεις τόσο αθώες ερωτήσεις. Γνωρίζεις ότι μετά την νίκη στα Δερβενάκια, κατά την επανάσταση του 21’, οι Έλληνες οδηγήθηκαν σε εμφύλιο πόλεμο? Ακόμα δεν είχαμε απελευθερωθεί και φυλακίσαμε τον αρχηγό της επανάστασης, τον Κολοκοτρώνη.
-Προφανώς από τον φόβο, ότι ένας άνθρωπος που είναι ικανός να κάνει μία επανάσταση, θα είναι δύσκολο να τον ελέγξεις.
-Σωστά. Έλα όμως που ο ερχομός του Ιμπραήμ θα οδηγούσε σε καταστολή της επανάστασης, οπότε τι αποφασίσανε να πράξουν?
-Τον αποφυλακίσανε για να κάνει την δεύτερη επανάσταση.
-Πάλι σωστά. Μόνο που από τις εξελίξεις αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για την επανάσταση ΤΟΥΣ και όχι την επανάσταση ΜΑΣ. Τετρακόσια (400) χρόνια σκλαβιάς, τυχαίο? Δεν νομίζω. Και τι έγινε αφού οδήγησε τους Έλληνες σε νίκη?
-Τον ξαναφυλακίσανε.
- Από τις αντιδράσεις τους κατάλαβες να φοβούνται? Ο φόβος δεν σε αλλάζει ως άνθρωπο αλλά σε κάνει πιο προσεχτικό. Να θυμάσαι ότι η ιστορία αναφέρει θριαμβευτικά τα ονόματα Ελλήνων ηρώων, αλλά υπάρχουν και ονόματα Ελλήνων που συμβάλλουν στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική “πτώχευση” της χώρας μας, που δυστυχώς δεν θα τα δεις πουθενά γραμμένα.
-‘Αρα ως χώρα είμαστε Ν.F.
-N.F.?
-Από το Αγγλικό Νο Future-που σημαίνει χωρίς μέλλον.
-Το μέλλον σου πάντα θα έχεις την ικανότητα να το ρυθμίζεις με τις αποφάσεις σου και τις πράξεις σου, αλλά σίγουρα είμαστε μια χώρα ΧΩ.ΠΑ.
-ΩΠΑ παππού, μην μπερδεύεσαι.
-ΧΩ.ΠΑ. παιδί μου από το ελληνικό Χωρίς Παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου